vrijdag 25 juli 2014

Romige courgettesoep met een zomers tintje!


Zelf had ik het nog nooit eerder gegeten, courgettesoep, maar het was echt verrassend lekker!
Voordeel is ook dat je er vrij weinig ingrediënten voor nodig hebt en dat het heel makkelijk te maken is.
Helaas kwam ik er wel achter dat het helemaal niet zo koolhydraatarm is… dus voor een lowcarb dieet misschien even overslaan ;) In één portie (met dit recept maak je genoeg voor 4 porties) zitten ongeveer 18 gram koolhydraten. Dit komt vooral door de ui. In 100 gram ui zit namelijk 6 gram koolhydraten. Je kunt er dus ook voor kiezen om de ui achterwege te laten of er een uitje minder in te doen!


Romige courgettesoep met een zomers tintje!


Ingrediënten voor 4 porties:

  • 2 courgettes
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter groentebouillon
  • 150 ml slagroom
  • Handje verse munt
  • Zout en peper
  • Olijfolie


Was de courgettes goed en snijd in blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit in een soeppan een beetje olijfolie en bak de ui, knoflook en courgette eventjes in de pan tot de uien glazig zijn. Voeg de bouillon toe en laat het eventjes 8 minuten koken. Zet het vuur uit en laat de pan afkoelen.
Giet het in een blender, of pureer het met een staafmixer. Gooi het weer terug in de soeppan en voeg de slagroom toe. Warm het nog eventjes op. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.
Hak de munt fijn en serveer het over de kom soep!



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen