dinsdag 8 april 2014

Tzatziki Salade met Feta


Naast Thais, is Grieks mijn favoriete keuken. 2 totaal verschillende keukens, met hun eigen smaken en ingrediënten! De Grieken gebruiken in de keuken bijvoorbeeld veel yoghurt, aubergine, courgette, kaas en olijfolie. In dit gerecht maak ik gebruik van yoghurt, feta en komkommer. Traditioneel gezien hoort de feta niet in dit gerecht, maar ik vond het een leuke en lekkere toevoeging! Dit is een recept voor Tzatziki, een belangrijk bijgerecht in de Griekse keuken, die vaak gegeten wordt met een knoflookstokbroodje of bij gegrild vlees. Wanneer je wel eens Grieks eet, of weleens naar Griekenland zelf bent geweest, ken je dit heerlijke gerecht al! Nu weet je ook hoe je het zelf kan maken!



Tzatziki salade met Feta kaas

Ingrediënten, voor 2 personen:

  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 komkommer 
  • 4 teentjes knoflook
  • 1/4 deel van zo'n feta blok, verkruimeld
  • 1 tl witte peper
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 2 tl uienpoeder
  • 1 tl oregano
  • 2 tl dille
  • 1 tl peterselie
  • Bos- of lente-uitje 
  • Zout

Spoel de komkommer af en rasp deze grof. Probeer zo veel mogelijk vocht er uit te drukken.
Pers de teentjes knoflook en meng deze met de olijfolie en kruiden. Voeg hier de uitgelekte komkommer aan toe. Roer goed door elkaar. Snijd de bosui fijn en verkruimel de fetakaas. Voeg deze ook toe aan de komkommer. Als laatste voeg je de Griekse yoghurt toe. Als je de tzatziki dunner wilt, kun je er nog wat eetlepels Griekse yoghurt aan toe voegen.
Serveer er knoflookstokbrood bij of gegrild vlees! Mmmmmm!!!! :D





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen